


25.05.2016
Začetek pomladi je obdobje ljubiteljev pomladnih jedi in poživljajočih okusov, ki naznanjajo prehod v vedrejši letni čas. Med prvimi polmladnimi vrtninami vzbrstijo prav šparglji in oznanijo pomlad na krožniku.
Kuharska žilica je ekipi Mojcajt to pomlad še posebno naklonjena! Z nestrpnostjo pričakujemo več stabilnega vremena, medtem pa uživamo v najrazličnejših načinih priprave špargljev. Navdušujemo se nad kuhanimi, praženimi, pečenimi, še posebno pa nam zakruli v želodcu ob tistih z žara. Zeleni vršički se pojavljajo na naših krožnikih v najazličenjših oblikah: s prikuhami in drugimi finimi priboljški, v juhah ali oviti v slanino.
Navdušenje nad to 'plemenito' rastlinico enostavno ne pojenja. Sezona špargljev traja dobra dva meseca, predvidoma nekje do sredine junija. Če jih še nisi skuhal/a ali pa se jih enostavno ne naveličaš, naroči še kakšen Mojcajt recept, ki vsebuje vse napotke za pripravo in postrežbo priljubljenih špargljev. Te zanima v čem je skrivnost? Preveri osnovne napotke za pripravo špargljev v zapisu: Male kuharske skrivnosti za pripravo špargljev.
Skuhaj enega od naših najljubših receptov!
Mojca priporoča:
Katja prisega na:
Tjaša se ne more upreti:
Povpraševanja sprejemamo preko spodnjega obrazca.